Utgiver av
magasinet SKO og
Skohåndboken

Trender SS 2019 - Tillit

Skrevet 17. juli 2018 og kategorisert Arrangement, Fra magasinet, Messer


10.-12. august er det klart for ny Sko og veskemesse på Skosenteret på Helsfyr. Magasinet SKO presenterer her trendene for ny sesong.

pej gruppens overskrift til trendsesongen vår og sommer 2019 er «Tillit». Men hvordan ser skomoten og tilbehøret ut, i en tid hvor tillit er en sentral faktor for forbrukeren. Les mere her om hvordan design kan være tillitsfullt.

Vår og sommer 2019 byr på en tid, hvor tillit og tiltro får utfolde seg. Etter en periode med nesten aktivistiske budskaper, hvor rebellen har vært i sentrum som et svar på fremtidens utfordringer, vil fornyelsen i denne sesong komme fra et behov om å oppbygge tillit. Det blir også ettertraktet å oppbygge langvarige relasjoner. Å strebe etter konsensus og å tro på hverandre uansett kjønn, rase og geografi blir en kjerneverdi, både for individet, gruppen og organisasjonen.

De nye forbrukergenerasjoner er mere opptatt av tillitsvekkende involvering, samhold og positive visjoner enn ytterliggående partipolitik og religion. Aspekter som det positive og konstruktive vil fortsette med å prege markedet og kommunikasjonen, og det vil speile seg i en interesse for de merkene og organisasjonene som gjør en positiv forskjell.

Tillitsfullt design

Tillitsfullt design betyr ikke at vi går «back to basics». Produktene skal ha en beroligende effekt, hvorigjennom wellness får en ny vinkel. Tillitsfull design vil bidra til en livsstil hvor vi ønsker å oppnå sympati, ærlighet, harmoni og et fritt sinn med plass til lek. Vår og sommer 2019 byr på fire temaer, hvor tillit danner grunnlaget:

01. SYMPATHY

I Sympathy handler det blant annet om å forene teknikker, materialer, hender og ideer. Forbindelsen mellom nye sammensetninger vil skape et helt nytt uttrykk, som kun oppstår via fellesskapeog møtet mellom elementer. Her er et særligt fokus på sammenspillet mellom det digitale, det gjenkjennelige og det klassiske. Utover at Sympathy byr på nye sammensetninger, er det også et tema, hvor holdbart og robust design er viktigt.

Sko- og tilbehørsmoten i Sympathy

Det oppstår ofte abstrakte uttrykk i Sympathy, hvilket gjør seg gjeldende også for sko- og tilbehørsmoten. Spenningen mellom kunst og design er det som skaper det abstrakte uttrykket. Men det skal samtidig være funksjonelt design. At sko- og tilbehørsmoten i Sympathy er abstrakt viser seg ved at det er flere muligheter innen formspråk og stil. Det kan være en avslappet og rolig stil, som byr den flate sandalen med en liten twist velkommen. Det kan også være en mulighet for mer ekstravagante uttrykk med hjelp av gullsmykker og store øredobber. Uansett, så er hovedregelen at formen skal ha et abstrakt uttrykk. 

02. HONESTY

I Honesty handler det om gjenkjennelig design som skaper trygghet og tillit. Fokus er på fleksibilitet som er intelligent innebygget i materialene eller i selve funksjonen. Kropp, intellekt og mobilitet forblir et fokuspunkt i designet – enten i interiøret, i påkledning eller i objektet. Grensene flyttes for å utforske og utvikle nye produkter som lar seg inspirere av menneskets kroppslige fleksibilitet, og det integreres intelligent i et samspill mellom produkt og teknologi eller bæredygtige materialer.

Sko- og tilbehørsmote i Honesty

I Honesty er det klassiske uttrykk i fokus, men det er et klassisk uttrykk som er inspirert av nye teknologier og av kroppens fleksibilitet. Stilen vil derfor ofte være ren og minimalistisk uten for mange detaljer, men materialer og form, overflater og snitt viser - uansett om det er sko eller tilbehør - nytenkning og nye teknikker. Som oftest er det et avslappet uttrykk som etter flere år har blitt en klassisk del af garderoben. Det skal være plass til aktivitet, uansett om det er sko eller tilbehør. Litt hælhøyde skal det også være plass til i damemoten, men det skal gjerne være en kraftig hæl, som dermed også er praktisk. Tilbehøret er minimalistisk og stilrent. 

03. HARMONY

I Harmony er hovedessensen begreper som sunnhet, sanser og følelser. Design virker nesten trøstende og lindrende. Det har også kommet en større aksept om å omfavne det uperfekte. Designet har fokus på følelsene våre, uttrykkket blir ofte flytende og mykt og formene er i bevegelse. Med temaets fargesammensetninger og altomsluttende materialer skapes et nesten lindrende uttrykk. Å kunne gi seg hen både følelsesmessig og fysisk, som vi gjør for eksempel med yoga eller meditasjon, vil nå også bli en del af designprosessen for å aktivere følelsen af å gi slipp og pleie seg selv.

Sko- og tilbehørsmoten i Harmony

I Harmony er det nettopp det lindrende og avslappede som er i fokus. Dermed er det viktig at både sko og tilbehør inviterer til velvære, men på to forskjellige måder: Det kan finnes eksperimenter med fottøy som kan brukes til aktivitet, men som samtidig holdes i et lindrende og behagelig uttrykk. Samtidig blir det også plass til et feminint uttrykk, med en snert af romantikk, og hvor nytelsen er i fokus. Derfor blir det i dette tema plass til både høye hæler, flate sko og elegant tilbehør med detaljer og materialer som inviterer til nytelse. 

04. PLAYFUL

Temaet Playful utstråler kreativitet, positivitet og nesten ironisk lek med gjenkjennelige produkter, som har vært på markedet lenge, eller nye sammensetninger av kunst og design. Inspirerende innovasjon som skubber komfortsonene med en ny tilgang til form, sammensetninger og tekstur. Selv om Playful er et lekende tema, så er uttrykket fremdeles veloverveid og veltenkt. Kombinasjonene kan fremstå tilfeldige men de er laget med sikker hånd. Den kunstneriske tilgang til utvikling og formspråk vil fremdeles få mest oppmerksomhet, og det frie språk i form av nyfortolkninger av gamle klassikere eller nyere produkter skapes med tiltro og selvtillit.

Sko- og tilbehørsmoten i Playful

Sko og tilbehør i Playful har den samme utstråling av kreativitet, lek og eksperimentering. I Playful er det plass til det litt feminine uttrykk i et kreativt univers, hvor hælen på den fine skoen har en annen farge eller et annet uttrykk. I Playful kan man også se sandaler med spenner og velcro, men nye utgaver af gummistøvler vil også være på banen. Både til herre og damer er der gang i ensfargede produkter – men multifargekombinasjoner er også med – både med sko og tilbehør.


Nyhetsarkiv

2019 februar 2018 juli januar 2017 november september juli may januar 2016 august juni februar januar 2015 desember oktober september august juli juni mars februar 2014 desember november oktober august juni april februar januar 2013 november oktober august juli juni may april mars januar


Skoforlaget AS - Fredrik Selmers vei 2 - 0663 Oslo - skoforlaget@skoforlaget.no - Tlf: 22 65 39 41 | Om Oss

Nettsider av Apasje

Til toppen

Logg inn

Vi jobber fortsatt med medlemsfunksjonaliteten, og er ikke helt klare for å åpne ennå.

×